فیوژا نام پروژه‌ای است که گوگل از مدتی قبل کار روی آن را آغاز کرده ولی اطلاعات زیادی در مورد آن منتشر نکرده است.
 
 
 
 
ا (Fuchisa) را به‌خاطر دارید؟ اگر با این نام آشنا نیستید، به‌این دلیل است که گوگل تا‌کنون اطلاعات زیادی درباره‌ی آن منتشر نکرده بود. اما سرانجام معاون ارشد اندروید و کروم، هیروشی لاکهیمر، در مراسم گوگل IO جزئیاتی در این‌ مورد ارائه کرد.
 
لاکهیمر در این‌باره می‌گوید:
 
ما به‌دنبال این هستیم که ببینیم یک سیستم‌عامل چگونه خواهد بود و به همین‌ دلیل بسیاری از کاربران گمان کرده‌اند فیوژا درواقع نسل جدید اندروید یا سیستم‌عامل کروم است؛ درحالی‌که فیوژا داستان دیگری دارد. این سیستم‌عامل به‌دنبال بهبود طراحی در سیستم‌عامل‌ها است و مواردی را که ما از فیوژا آموخته‌ایم، می‌توان در سایر محصولات مورد استفاده قرار داد.
 
توضیحات لاکهیمر شاید باعث ازبین‌رفتن شوق زیادی شود که احتمالا درمورد فیوژا داشتیم. درهرصورت، مطلع‌شدن از یک موضوع، بهتر از بی‌خبر بودن است. اگرچه هیچ احتمال مشخصی برای انتشار نسخه‌ی عمومی فیوژا روی دستگاه‌های مورد استفاده کاربران وجود ندارد، اما حالا حداقل می‌توانیم ببینیم که حضور فیوژا در اندروید یا سیستم‌عامل کروم به شکل خواهد بود. حالا می‌توانیم تمرکز خود را به جنبه‌های جالب‌توجه پروژه‌ی فیوژا معطوف کنیم. به‌نظر می‌رسد درحال حاضر، این تفکر با آنچه در ذهن لاکهیمر می‌گذرد، هماهنگی داشته باشد؛ زیرا وی در بخش دیگری از توضیحات خود پیرامون پروژه‌ی مورد بحث گفت:
 
موضوع فقط گوشی‌ها یا رایانه‌ها نیست. در دنیای اینترت اشیاء، هر روز به تعداد دستگاه‌هایی که نیاز به یک سیستم‌عامل دارند، افزوده می‌شود. من فکر می‌کنم فضای زیادی برای حضور چندین سیستم‌عامل در این حوزه وجود دارد که هرکدام از این‌ها می‌توانند نقاط قوت و مشخصات خاص خود را داشته باشند. فیوژا یکی از این پروژه‌ها است. 
اگر به‌ این موضوع فکر می‌کنید که سیستم‌عامل فیوژا از نظر تجاری چگونه خواهد بود، باید اشاره کنیم که این پروژه اساسا در سال ۲۰۱۶ به‌صورت یک پروژ‌ه‌ی متن‌باز مرموز در گیت‌هاب شروع به‌کار کرد و گوگل نیز هیچ خبری به‌طور رسمی در مورد آن منتشر نکرد. این پروژه، یک سیستم‌عامل توسعه‌داده‌شده توسط گوگل است که برخلاف اندروید بر پایه‌ی کرنل لینوکس نیست و به‌جای آن، از میکروکرنلی به‌نام زیرکان (Zircon) استفاده می‌کند. این سیستم‌عامل قابلیت توسعه‌ی بالایی دارد که به‌دلیل همین ویژگی می‌توان از آن در سیستم‌های جاسازی‌شده، گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌ها استفاده کرد. رابط کاربری یا حداقل آنچه از تست فیوژا روی دستگاه‌های اولیه مثل پیکسل‌بوکی که از فلاتر (Flutter) با زبان برنامه نویسی دارت پشتیبانی می‌کند، مشاهده شده، نشان‌دهنده‌ی عملکرد قوی و سیستم گرافیکی بسیار روان و چشمگیری است. موتور رندر گرافیکی فلاتر بر پایه‌ی ولکان بوده و امکان اجرای عملکرد گرافیکی روان با نرخ ۱۲۰ فریم‌بر‌ثانیه را فراهم می‌کند. آموزش زبان برنامه نویسی دارت را می توانید از اینجا دنبال کنید. 
اگر توضیحات بالا به اندازه‌ی کافی برای شما جذاب بوده است و قصد تست فیوژا را دارید، می‌توانید این کار را روی شبیه‌سازهای اندرویدی انجام دهید. امکان دریافت کد به‌طور مستقیم از مخزن‌ موجود وجود دارد. پس از دریافت کدهای مورد نیاز می‌توانید آن را با بخش‌هایی از پروژه‌ی متن‌باز اندروید ترکیب کنید. هم‌اکنون یک راهنمای بسیار خوب برای فیوژا وجود دارد که می‌توانید از این لینک به آن دسترسی داشته باشید.
منبع: زومیت