سامسونگ پس از مشکلات پیش‌آمده برای پرچم‌دار سال گذشته‌ی سری نوت، چاره‌ای جز تولید یک پرچم‌دار بی‌نقص نداشت؛ از این رو گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس را برای سکان‌داری پرچم‌دارانش وارد میدان کرد. سامسونگ گوشی هوشمند گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس را به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۷.۰ نوقا روانه‌ی بازار کرده و رابط کاربری جدید و مینمالیستی سامسونگ، با کنار گذاشتن ضعف‌ها و ایرادات رابط کاربری گذشته‌ی این شرکت تبدیل به یکی از نقاط قوت این گوشی‌ها شده است. سامسونگ اس ۸ و اس ۸ پلاس را با نسخه‌ی ۸.۱ رابط کاربری Samsung Experience عرضه می‌کند و این رابط کاربری میزبان گوشی‌های جدید این غول کره‌ای است.

هوم اسکرین اس ۸

برخلاف گلکسی اس ۷ و اس ۷ اج که اندروید نوقا را در کنار رابط کاربری یکسان با نوت ۷ تجربه کردند، کهکشانی‌های جدید با رابط کاربری کاملا دگرگون‌شده از نظر طراحی و ابزار روبه‌رو هستند. به نظر می‌رسد طراحی ui گوشی اندروید با نام Grace UX همراه با گوشی ناکام سری نوت، یعنی نوت ۷ مرده است و حالا شاهد تولد زبان جدید طراحی رابط کاربری در محصولات سامسونگ هستیم. برخی ویژگی‌های نرم‌افزاری این رابط کاربری مانند تنظیمات اجرای اپلیکیشن‌ها در نمایشگر ۱۸.۵:۹ و تنظیمات اسکنر عنبیه تنها مختص گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس هستند؛ با این حال ویژگی‌های زیادی از این رابط کاربری را در گوشی‌های جدید سامسونگ خواهید دید. برای یادگیری طراحی کاربری مطلب آموزش ui و ux اندروید را بخوانید.

https://elecomco.com/product/learn_uiux_android/

صحبت در مورد رابط کاربری Samsung Experience را از صفحه‌ی خانه‌ی آن شروع می‌کنیم. این روزها شرکت‌های مختلف در رابط کاربری خود دست کاربر را برای حذف یا اضافه کردن اپ دراور باز گذشته‌اند که سامسونگ و رابط کاربری اختصاصی آن نیز از این قضیه مستثنا نیست؛ کاربر در بخش «Home Screen Layout» در تنظیمات صفحه‌ی خانه قادر به انتخاب یا حذف اپ‌ دراور هستند. در صورت فعال بودن اپ دراور در رابط کاربری، علاوه بر آیکون اپلیکیشن‌ها، به کمک سوایپ به سمت بالا یا پایین نیز می‌توان به لیست اپلیکیشن‌ها دسترسی داشت؛ اگر علاقه‌ای به استفاده از آیکون اپ‌ دراور ندارید قادر به غیر فعال کردن و حذف آن نیز خواهید بود.

هوم اسکرین اس ۸

طراحی رابط کاربری جدید سامسونگ دلنشین است و آیکون‌های پیش‌فرض آن زیبا و گویا طراحی شده‌اند. کاربر به‌راحتی قادر به تغییر نحوه‌ی چینش این آیکون‌ها در صفحه‌ی هوم و لیست اپلیکیشن‌ها است. خوشبختانه این رابط کاربری همانند گذشته، امکان تغییر پوسته (تم)، فونت و ارتفاع کیبورد را برای کاربر فراهم کرده است.

اعلان‌ها اس ۸

بخش اعلان‌ها و میانبرها در رابط کاربری اختصاصی سامسونگ، مانند همیشه یکی از نقاط قوت آن محسوب می‌شود. با یک‌ بار پایین کشیدن نوار اعلان‌ها، تنها ۶ میانبر در دسترس خواهند بود و با پایین کشیدن دوباره‌ی نوار ظاهرشده، لیست کاملی از میانبرها و تنظیمات در اختیارتان قرار خواهد گرفت. ۲۰ میانبر و تنظیم سریع این بخش را می‌توان در سه نوع چینش مختلفِ ۹، ۱۲ و ۱۵ تایی در هر صفحه قرار داد. خوشبختانه حسگر اثر انگشت گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس قابلیت استفاده از ژست حرکتی برای نمایش بخش اعلان‌ها و بستن آن را دارد. برای فعال‌سازی این قابلیت، به بخش «Advanced features» در تنظیمات گوشی بروید و «Finger sensor gestures» را فعال کنید.

بخش «Always on display» در گلکسی اس ۸، امکانات شخصی‌سازی زیادی در اختیار کاربر قرار می‌دهد
«Always on display» یکی از قابلیت‌های کاربردی در گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس است؛ به کمک این قابلیت، کاربر بدون روشن‌ کردن نمایشگر قادر به مشاهده‌ی اطلاعاتی از قبیل ساعت، تقویم و حتی تصویر خواهد بود. Always on display در برخی گوشی‌های دیگر سامسونگ نیز در دسترس است؛ با این تفاوت که برخی قابلیت‌های آن مانند «Edge clock» برای نمایش ساعت در گوشه‌های خمیده و «Image» برای نمایش عکس، بسته به نوع گوشی ممکن است غیر فعال باشند. نکته‌ی جالب در این بخش، قابلیت شخصی‌سازی اطلاعات نمایش‌ داده‌شده و زمان فعال بودن این قابلیت است. دسترسی به این قابلیت برخلاف گذشته، از طریق بخش تنظیمات قفل صفحه و امنیت امکان‌پذیر است. یکی از تازه‌های این بخش، امکان فعال‌سازی نمایش آیکون هوم در نمایشگر همیشه روشن گوشی‌های گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس است؛ البته اگر این آیکون فعال هم نباشد، کاربر با گذاشتن انگشت خود روی منطقه‌ی مورد نظر از نمایشگر، قادر به استفاده از قابلیت‌های دکمه‌ی هوم خواهد بود؛ به بیان دیگر، این بخش برای یادآوری مکان دقیق منطقه همیشه روشن تعبیه شده است.