امروزه با افزایش قابل توجه حجم اطلاعات، هاردهای اکسترنال به ابزاری الزامی تبدیل شده‌اند و جز یکی از مهم‌ترین قطعات هر سیستم کامپیوتری به حساب می‌آیند. من در این مطلب بعد از معرفی این موضوع که برای خرید بهترین هارد اکسترنال چه مواردی را باید در نظر بگیریم به معرفی بهترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار می‌پردازم. با من همراه باشید.

بازار سخت‌افزار متنوع و شلوغ امروز، منجر به دشواری انتخاب هارد مناسب شده است. بسیاری از مشتریان برای این منظور، به دنبال راهنمای خرید هارد اکسترنال می‌گردند. اگر تصمیم به تهیه یک هارد اکسترنال در بازار آشفته و بی‌ثبات سخت‌افزار ایران گرفته‌اید، با من در این مطلب همراه باشید.

راهنمای خرید هارد اکسترنال

مهم‌ترین مورد از نکات خرید هارد اکسترنال این است که ابتدا هدفتان را مشخص کنید. آیا به فضایی برای بک آپ گرفتن  فایل های خود نیاز دارید؟ بهتر است به یکی از انواع هارد اکسترنال موجود در بازار بیندیشید. استفاده از هارد اکسترنال راهکار مناسبی برای حفظ اطلاعات شما است. اما پیش از خرید آن باید نکاتی را بدانید تا خرید هوشمندانه‌ای داشته باشید.

پیش از خرید هارد اکسترنال باید دو سوال اساسی از خود بپرسید:

۱- به چه میزان حافظه ذخیره سازی احتیاج دارم؟

۲- بودجه‌ام چقدر است؟

بهترین مدل های هارد اکسترنال بین یک تا هشت ترابایت را ارائه می دهند و گزینه ای ساده و دم دستی هستند و در عین حال فضای کمی را نیز روی میز اشغال می کنند. این دستگاه ها همچنین بسیار به صرفه هستند و با قیمت زیر صد دلار می توان بسیاری از مدل های بین یک تا دو ترابایتی را در بازار پیدا کرد. در ادامه مهم ترین نکاتی که قبل از خرید هارد اکسترنال باید بدانید را معرفی می‌کنم.

ظرفیت ذخیره‌سازی

امروزه هارد‌های اکسترنال در ظرفیت‌های ۵۰۰ گیگابایت، ۱ ترابایت، ۲ ترابایت و حتی بیشتر نیز عرضه می‌شوند. شاید تصور کنید که پرکردن ۱ ترابایت (۱۰۰۰ گیگابایت) امری نشدنی باشد؛ اما وقتی شروع به‌ استفاده از هارد اکسترنال برای انتقال اطلاعاتتان کردید، آنگاه متوجه می‌شوید که یک حافظه‌ ۱ ترابایتی چقدر سریع می‌تواند پر شود.

برای خرید یک هارد اکسترنال، همیشه باید آینده را در نظر داشته باشید. شاید در نظرتان اکنون نیازی به حافظه‌ ذخیره‌سازی زیادی نداشته باشد؛ اما قطعاً داده‌‌های شما با‌ گذشت زمان زیادتر و حجیم‌تر می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود که هنگام خرید هارد اکسترنال، همیشه گزینه‌ای را خریداری کنید که ظرفیت ذخیره‌سازی آن از نیاز فعلیتان بیشتر است.

سرعت انتقال اطلاعات

همه‌چیز به ظرفیت حافظه خلاصه نمی‌شود و سرعت انتقال نیز اهمیت بالایی دارد. برای اینکه اطلاعاتتان را به‌سرعت بین هارد اکسترنال و دستگاه‌هایتان جا‌به‌جا کنید، باید به‌دنبال حافظه‌ای باشید که سرعت بالایی داشته باشد.

دو مؤلفه‌ اصلی برای تشخیص سرعت حافظه، نوع درگاه‌ها و تکنولوژی ذخیره‌سازی است:

تکنولوژی ذخیره‌سازی

اگر پیش‌تر درباره‌ حافظه‌های ذخیره‌سازی تحقیق کرده باشید، احتمالاً با واژه‌های SSD و HDD برخورد کرده‌اید. این دو واژه در واقع بیانگر تکنولوژی ذخیره‌کردن داده‌ها در حافظه‌ هستند.

اگر بخواهیم به‌صورت کوتاه و مختصر درباره‌ این دو نوع حافظه برایتان بگوییم، باید بدانید که SSD به حافظه‌های پرسرعتی گفته می‌شود که هیچگونه اجزای مکانیکی ندارند؛ از‌این‌رو، خرابی ناشی از حمل در این حافظه‌ها به‌طرز قابل‌توجهی کمتر از حافظه‌های HDD است؛ با‌این‌حال، تنها نکته منفی درباره SSDها، قیمت بسیار بالایشان است که شما را مجبور به خرید ظرفیت‌های پایین‌تر می‌کند.

در آن‌سو HDDها قرار دارند که نسبت به SSD‌ها سرعت کمتری دارند؛ درعوض ظرفیت ذخیره‌سازی بالاتری را در اختیارتان قرار می‌دهند. در حافظه‌های HDD معمولاً سرعت را با RPM نشان می‌دهند. از آنجایی که در HDD‌ها، فرآیند خواندن و نوشتن اطلاعات از طریق اجزای مکانیکی صورت می‌پذیرد، اصطلاح RPM بیانگر تعداد چرخش لنز روی دیسک در یک دقیقه است. هرچه عددی که مقابل اصطلاح فوق قرار می‌گیرد، بزرگتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات بیشتر است. امروزه HDD‌های رایج بازار در سرعت‌‌های 5400rpm و 7200rpm عرضه می‌شوند.

درگاه‌ها

اینکه تکنولوژی ذخیره‌سازی حافظه، جدید و پرسرعت باشد، لزوماً به‌این‌معنی نیست که سرعت بالایی را برای انتقال اطلاعات دریافت می‌کنید. پشتیبانی از درگاه‌های جدید و پرسرعت عامل مکملی است که انتقال سریع اطلاعات را تضمین می‌کند.

امروزه اغلب هاردهای اکسترنال از درگاه‌ USB برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کنند. USB 3.1، USB 3.0، USB 2.0 در کنار درگاه تاندربولت رایج‌ترین درگاه‌های این‌روزها هستند. در‌حالی‌که USB 2.0 اندکی قدیمی‌ شده و سرعت بالایی را برای انتقال اطلاعات ارائه نمی‌کند، USB 3.0 و USB 3.1 امکان انتقال اطلاعات را با سرعت بالایی (تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه) فراهم می‌کنند. دستگاه‌هایی که از تاندربولت ۳ پشتیبانی کنند نیز می‌توانند اطلاعات را تا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه جابه‌جا کنند.

پیش‌از خرید حافظه‌ای با سرعتِ بالا، ابتدا اطمینان حاصل کنید که رایانه شما از درگاه‌های جدید برای انتقال سریعِ اطلاعات پشتیبانی می‌کند.

حمل‌پذیری و دوام

اگر قصدتان از خرید هارد اکسترنال، استفاده از آن برای تهیه نسخه‌ پشتیبان از اطلاعاتتان و نگهداری از آن‌ها در خانه است، لزومی ندارد که به حمل‌پذیری توجه زیادی کنید؛ اما اگر قصد دارید حافظه را دائما با خود حمل کنید، بهتر است به‌دنبال نمونه‌هایی باشید که اولاً وزنی سبک داشته باشند و ثانیاً در برابر ضربه مقاومت بیشتری را از خود نشان دهند.

برای خرید بهترین هارد اکسترنال سال 2018 چه مواردی را در نظر بگیریم؟

برخی از حافظه‌ها در حالی که ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی را ارائه می‌کنند، وزن پایین و اندازه‌ کوچکی دارند. معمولاً در زمینه اندازه، حافظه‌های SSD سایز کوچکتری دارند و حمل آن‌ها نسبت به HDD‌ها راحت‌تر است.

اگر دائما در رفت‌و‌آمد هستید و در این بین هارد اکسترنال را نیز با خود حمل می‌کنید، بهتر است به‌دنبال گزینه‌هایی باشید که پوشش بیرونی ضخیمی دارند؛ البته این موضوع تنها برای حافظه‌های HDD صدق می‌کند که در برابر ضربه آسیب‌پذیر هستند.

یکی از مشکلات رایجی که حافظه‌های HDD در اثر ضربه با آن مواجه می‌شوند، Bad Sector است. براثر ضربات متوالی که می‌تواند حاصل از حمل طولانی‌مدت دستگاه باشد، هِد که وظیفه‌ خواندن اطلاعات را برعهده دارد، با دیسک برخورد می‌کند. این موضوع باعث می‌شود تا اگر خوش‌شانس باشید، بخشی از اطلاعاتتان حذف شود؛ اما در شرایط بدتر تمامی اطلاعات‌‌تان پاک می‌شوند.

در این‌گونه مواقع، حافظه‌های SSD گزینه‌های معقول‌تری به‌شمار می‌روند؛ زیرا عاری از هرگونه قسمت مکانیکی هستند که این موضوع باعث می‌شود آسیب‌های حاصل از حمل طولانی‌مدت به صفر برسد؛ افزون‌بر‌این، نیازی به عایق‌های ضخیم برای محافظت از این حافظه‌ها نیست؛ در نتیجه کاربران می‌توانند راحت‌تر هارد اکسترنال خود را در کیف یا جیب قرار دهند.

امنیت

اگر هدفتان از خرید هارد اکسترنال، ذخیره اطلاعات مهم است، پیشنهاد می‌کنیم به‌دنبال محصولاتی بروید که از رمزنگاری داده‌ها پشتیبانی می‌کنند. تقریبا تمام حافظه‌های رایج‌ بازار به‌صورت نرم‌افزاری از رمزنگاری داده‌ها پشتیبانی می‌کنند؛ اما اگر اطلاعاتتان از اهمیت بالایی برخوردار است، می‌توانید به‌سراغ هاردهایی بروید که به‌صورت سخت‌افزاری این‌ کار را برای شما انجام می‌دهند.

بهترین هارد های اکسترنال 2020 + قیمت در بازار

قیمت و هزینه

در بازار کنونی، قیمت بسیاری از هاردها شبیه به هم است. این مسئله، اهمیت انتخاب محصول مناسب با استفاده از این راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال را افزایش می‌دهد. یکی از راه‌های تعیین ارزش یک هارد را می‌توان تقسیم قیمت آن بر فضای ذخیره‌سازی دانست؛ عملیاتی که فاکتور قیمت به ازای هر گیگابایت را در اختیارتان قرار خواهد داد.

برای مثال، از بین مدل‌های 1 ترابایتی، 2 ترابایتی، 4 ترابایتی و 6 ترابایتی سری بلک وسترن دیجیتال، بیشترین ارزش به مدل 6 ترابایتی تعلق می‌گیرد. مدل 1 ترابایتی به ازای هر گیگ حدود 0.07 دلار، مدل 2 ترابایتی حدود 0.05 دلار، مدل 4 ترابایتی حدود 0.04 دلار و مدل 6 ترابایتی حدود 0.03 دلار قیمت دارند. توجه داشته باشید که این روند در مورد محصولات تمامی برندها صدق نمی‌کند.

بهترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار ایران

در این بخش با بهترین هارد دیسک اکسترنال موجود در بازار کشورمان آشنا خواهیم شد. توجه کنید که معیار انتخاب این موارد فروش و نظرات کاربران بوده است.

هارد دیسک اکسترنال Adata HD710 Pro

بهترین هارد دیسک اکسترنال

کمپانی ای‌دیتا یکی از محبوب‌ترین برندها در زمینه تولید هارد اکسترنال است. بهترین هارد دیسک اکسترنال این شرکت در ایران مدل HD710 Pro به حساب می‌آید. این هارد اکسترنال کاملا ضد آب و ضد خاک بوده و علاوه بر این‌ها در برابر تغییرات ناگهانی جریان برق مقاوم خواهد بود. طراحی خاص این قطعه با هدف القای ماندگاری و مقاومت‌های مذکور آن انجام گرفته است. کابل یو‌اس‌بی این هارد اکسترنال بسیار کوتاه بوده و این را می‌توان یکی از نقاط ضعف آن دانست.

سرعت انتقال داده‌های هارد دیسک اکسترنال Adata HD710 Pro نسبتا خوب بوده و با رقم 123 مگابیت بر ثانیه عملکردی قابل قبول را ارائه می‌دهد. وزن این هارد 286 گرم بوده و کاملا مناسب است. با این وجود نمی‌توان از قیمت بسیار بالای آن چشم پوشید.

هارد دیسک اکسترنال Western Digital My Passport

بهترین هاردهای اکسترنال

مدل اولیه هارد My Passport از کمپانی وسترن دیجیتال را می‌توان یکی از بهترین‌ هاردهای اکسترنال در سال‌های اخیر دانست. این هارد اکسترنال با اندازه کوچک، قیمت منطقی و عملکرد قابل قبول خود در زمره بهترین هاردهای اکسترنال قرار گرفته است. این قطعه به صورت پیش‌فرض از نرم‌افزار تهیه پشتیبان و قفل امنیتی بهره می‌برد.

با این وجود قیمت نسبتا پایین این هارد منجر به نبود ویژگی‌های پر زرق و برقی چون فضای ابری شده است. از دیگر جذابیت‌های این هارد می‌توان به وزن بسیار کم آن اشاره کرد. My Passport در مقابل گرد و غبار، آب و حرارت مقاوم نبوده و در این شرایط از بین خواهد رفت. در مجموع این قطعه را می‌توان نامزد لقب بهترین و پرطرفدارترین هارد دیسک اکسترنال موجود در بازار ایران به حساب آورد.

هارد اکسترنال سیلیکون پاور آرمور A80

مشخصات، قیمت و خرید هارد اکسترنال Silicon Power مدل Armor A80 ظرفیت 2 ترابایت | فروشگاه اینترنتی علیموجود

سیلیکون پاور ، یکی از تولید کنندگان مطرح در زمینه تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات می باشد. هارد اکسترنال سیلیکون پاور آرمور A80 دارای مقاومت خوبی نسبت به نفوذ آب و گرد و غبار می باشد.

این محصول دارای لایه ای از جنس فلز و پلاستیک می باشد که مقاومت آن را نسبت به ضربات و افتادن از ارتفاع دو چندان کرده است. از ویژگی های خاص این محصول می توان به تحمل فشار تا وزن 300 کیلوگرم را اشاره کرد. همچنین می توان از طریق نرم افزار اختصاصی این شرکت ، اقدام به رمز گذاری بر روی اطلاعات خود نمایید.

هارد اکسترنال سیلیکون پاور آرمور A80 تنها در ظرفیت های 500 گیگابایت، 1 ترابایت و 2 ترابایت تولید شده است.

هارد اکسترنال Armor A85

وقتی صحبت از یک دستگاه قابل‌حمل به میان می‌آید، انتظارات کاربران نیز تغییر می‌کند و اغلب خواستار گجتی مقاوم هستند. سیلیکون پاور این موضوع را درک کرده و برای همین مدل Armor A85 را روانه بازارها نموده. این هارد دیسک اکسترنال با لایه‌ای ضخیم و مقاوم در برابر بسیاری از عوامل تولید گشته که عمر بسیار بالایی را برای دستگاه رقم می‌زند. هم‌چنین قابلیت‌های متعدد Armor A85 آن را به گزینه‌ای مطلوب برای اغلب یوزرها مبدل می‌کنند. با این همه، پیش از هر چیزی اصلی‌ترین دلیل برای خرید دیوایس مذکور، ظرفیت بالای آن است.

Armor A85 قابلیت پذیرایی ۴ ترابایت اطلاعات را داراست و می‌توانید به‌لطف آن تمام دیتاهای شخصی خود را بدون دردسر ذخیره نمایید. رابط جدید یو‌اس‌بی ۳ نیز نوید انتقال سریع اطلاعات را می‌دهد و دیگر وقت‌تان تلف نخواهد شد. در مکان‌های مرطوب زندگی می‌کنید و همیشه زیر باران هستید؟ در شهرتان گردوغبار زیادی است؟ اصلا مشکلی نیست. Armor A85 در این شرایط هم دوام می‌آورد.

هارد اکسترنال ای دیتا HD330

ADATA HD330 HDD Review - 1TB to 5TB Rugged External Hard Drive Review

هارد اکسترنال ای دیتا HD330 از دیگر محصولات شرکت ای دیتا می باشد.  این محصول با ظرفیت های بالا و متنوع ، از 1 ترابایت تا 5 ترابایت ، تولید و روانه بازار گردیده است. هارد اکسترنال Adata HD330 دارای سنسور G-Shock می باشد که در زمان بروز اتفاقاتی از قبیل شوک ناگهانی و افتادن و … عملکرد هارد متوقف می شود و بعد از اطمینان از ثابت بودن هارد دیسک دوباره به حالت عادی برمی گردد. هارد اکسترنال HD330 از رابط USB 3.1 برای انتقال اطلاعات بهره می برد تا کمترین زمان ممکن را برای جابجایی اطلاعات بگذارید.

در این محصول هارد اکسترنال درون یک لایه مقاوم قرار گرفته است تا علاوه بر زیبایی، باعث محافظت بیشتر این محصول گردد. استفاده از رنگ های آبی و قرمز و مشکی در طراحی این محصول باعث شده تا کاربران نسبت به سلیقه خود محصول مورد نظر را انتخاب نمایند. همچنین یک LED آبی رنگ بر روی بدنه هارد قرار دارد که وضعیت هارد اکسترنال و نقل و انتقال اطلاعات را به کاربر اطلاع می دهد.

هارد اکسترنال سیلیکون پاور Armor A65

اگر مایل به داشتن یک هارد دیسک اکسترنال قدرت‌مند و مقاوم هستید و اگر می‌خواهید دیوایسی ماندگار و با عملکرد مناسب داشته باشید، حتما Armor A65 را در سبد خرید خود قرار دهید. ظرفیت ۱ ترابایتی محصول با توجه به قیمت آن راضی‌کننده به‌نظر می‌رسد و بسیاری از کاربران می‌توانند از این مدل استفاده کنند. در ضمن Armor A65 به رابط‌های یو‌اس‌بی ۲ و یو‌اس‌بی ۳ مجهز شده که اگر از تکنولوژی جدیدتر بهره‌ بگیرید، در نتیجه وقت‌تان برای انتقال اطلاعات تلف نخواهد شد و قادرید فایل‌های عظیم‌تری را در مدت زمان کم‌تری منتقل نمایید.

در مناطق مرطوب زندگی می‌کنید و همیشه زیر باران هستید؟ پس می‌توانید Armor A65 را به‌عنوان گزینه‌ای ایده‌آل انتخاب نمایید. چراکه این هارد دیسک اکسترنال تا حدی در برابر آب شیرین مقاوم است. نشان‌گری ال‌ای‌دی هم برای‌تان تدارک دیده شده تا با یک نگاه به آن از وضعیت انتقال اطلاعات آگاهی یابید و در صورت بروز مشکلی سریعا متوجه شوید.همه ی این موارد ها است که Armor A65 را باید به عنوان یکی از بهترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار شناخت.

سخن پایانی

در این مطلب، تلاش کردم راهنمای خرید هارد اکسترنال کامل و جامعی ارائه دهم. خرید سخت‌افزار در بازار کنونی ایرانی، بسیار ریسکی است. به همین دلیل، توصیه می‌کنم نهایت دقت و وسواس را در خرید هارد اکسترنال یا اینترنال به خرج دهید.

در برخی هاردهای دیگر قابلیت‌های دیگری نیز وجود دارد. برخی از هاردها امکان اتصال به امواج وای‌فای را نیز ارائه می‌کنند تا انتقال اطلاعات علاوه‌بر کابل، از این طریق نیز صورت پذیرد. در کنار این مورد، تعدد درگاه‌ها در مدل‌های مختلف متفاوت است؛ بنابراین باید برحسب نیازتان، این بخش را موردنظر قرار دهید.

پیشنهاد می‌کنم که پیش‌از خرید نهایی یک هارد اکسترنال به گارانتی توجه ویژه‌ای داشته باشید. در انتها بازهم تکرار می‌کنم که حافظه‌ای را انتخاب کنید که ظرفیت ذخیره‌سازی آن بیش از نیازهای شما باشد؛ زیرا همانطور که پیش‌تر گفتم، هارد اکسترنال وسیله‌ای برای استفاده‌ طولانی ‌مدت است؛ از‌این‌رو، باید توجه داشته باشید که حجم اطلاعات شما با گذشت زمان بسیار بیشتر از نیاز فعلی شما خواهد شد.

منبع: تکنوسان