اگر گیمر هستید و می‌خواهید یک سیستم مناسب برای بازی کردن تهیه کنید، با راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک برای بازی در سال 2020 همراه باشید.

چه کارت گرافیکی بخریم؟ اگر بخواهم واضح بگویم، متخصصان وبسایت PC Gamer می خواهند شما را در خرید کارت گرافیک جدیدتان همراهی کنند. آن ها بسیار خرسند هستند که تجربه شان را با شما در اشتراک می گذارند تا بگویند مراقب چه چیز هایی باشید، از چه پرهیز کنید و از گرافیک و سیستم خود چگونه یک فریم ریت عالی دریافت کنید.

سه ویژگی مهم کارت گرافیک: شماره مدل، شماره مدل و البته شماره مدل!

شماره مدل هر گرافیک نمایانگر قدرتش است که ترکیبی از پردازنده گرافیکی (GPU)، کلاک ریت و پهنای باند است. چینش آن به این صورت است، نام برند + شماره مدل. برای مثال Radeon R9 290X یا GeForce GTX 780 Ti.

نکته اینجاست که بعضی مدل های از پیش اور کلاک شده با حافظه رم بیشتر ممکن است بسیار انتخاب جذابی بنظر برسند اما حتما با فرا رسیدن یک نسخه جدید تر از دور خارج میشود. وقتی که هدف بازده گرافیکی بازی باشد، شما بهتر است برای بالاترین سری که توان خریدش را دارید هزینه کنید. حتی اگر بودجه شما نامحدود است لازم نیست چندین میلیون برای خرید یک گرافیک پر قدرت هزینه کنید که قدرتش بیش از راندمان سایر قطعات شما باشد. سایر قطعات کامپیوتر شما ممکن است بازده گرافیک شما را محدود کنند.

برای دانستن ارتباط میان مدل های مختلف کارت گرافیک ها و بازده آن ها لازم است به اندازه کافی تحقیق کنید. زیرا شماره مدل ها برای مقایسه بین نسل های مختلف گرافیکی یا برند های مختلف مناسب نیستند، اما اطلاعات کارامدی به حساب می آیند.

حافظه: کمیت مهم نیست، کیفیت مهم است

انتخاب یک کارت گرافیک بر اساس میزان حافظه مانند انتخاب یک اتومبیل اسپورت بر اساس حجم باک بنزین است! اما متاسفانه ای بزرگترین و بیشترین اشتباهی است که گیمر ها هنگام خرید سخت افزار گرافیکی مرتکب می شوند.

تا زمانی که نخواهید بازی را با رزولوشن بسیار بالا اجرا کنید (سه مانیتور در کنار یک دیگر، یا اجرا در نمایشگر ۴K)، نیازی نیست که به حجم رم گرافیکتان اهمیت دهید. اگر شما در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ یا بالاتر بازی می کنید بهتر است که اولویت را به یک کارت گرافیک سطح بالا بدهید، که خود آن هم با حجم بالایی از حافظه در دسترس عرضه شده است.

چیزی که لازم است به آن توجه کنید پهنای باند است. در حالی که پهنای باند به قیمت کارت گرافیک و سطح بازده بستگی دارد، همیشه به خاطر داشته باشید که پهنای باند یک حافظه GDDR5 دو برابر حافظه های DDR3 با کلاک ریت مشابه است. با توجه به این که پهنای باند در بازده گرافیک شما تاثیر شگرفی دارد، بدون شک انتخاب کارت های GDDR5 هوشمندانه تر است.

به یاد داشته باشید: وقتی بحث گرافیک باشد ۱ گیگابایت حافظه GDDR5 بسیار مناسب تر از ۴ گیگابایت حافظه DDR3 است.

پلتفرم: با محدودیت های خود آشنا باشید

کارت گرافیک مهم ترین شاخصه گیمینگ است، اما سایر قسمت های سیستم شما نیز فاکتور مهمی به شمار می روند و بسیار حیاتیست که از محدودیت های سیستم خود با خبر باشید.

آیا شما از پردازنده های قدیمی دو هسته ای مانند سلرون، پنتیوم یا آتلون X2 استفاده می کنید؟ اگر چنین است، نیازی به خرید گرافیک های سطح بالا نیست، پول خود را دور نریزید. با خرید یک کارت گرافیک میان رده پولی که به سختی بدست آورده اید را برای خود نگاه دارید، یا برای بازده عالی در بازی ها یک پردازنده جدید تهیه کنید که جوابگوی سایر قطعات شما باشد.

همچنین صفحه نمایش شما نیز فاکتور مهمی است. یک مانیتور قدیمی با رزولوشن ۱۲۸۰×۱۰۲۴ به گرانترین سخت افزار های گرافیکی نیازی ندارد، در مقابل آن اگر هم قصد دارید بازی را در سه نمایشگر ۱۹۲۰×۱۰۸۰ کنار یک دیگر اجرا کنید، یک کارت گرافیک میان رده جواب گوی شما نیست، یک گرافیک میان رده فریم ریت دلخواه شما را به همراه نخواهد داشت.

هدف خود را بدانید، و اینکه قصد اجرای چه بازی هایی را در آن دارید. سیستم مورد نیاز را مقایسه کرده و در صورت لزوم ارتقاع دهید.

همگام سازی: دو عدد، همیشه بهتر از یکی نیست

هر دو شرکت AMD و Nvidia قابلیت اتصال چند گرافیک به یکدیگر را برای افزایش بازده قرار داده اند. این ویژگی در گرافیک های رادئون CrossFire و در گرافیک های جیفورس SLI نام دارد.

فکر بسیار خوبیست، اما افزایش بازده با استفاده از چند GPU چندان موضوع ساده ای نیست. یک کارت گرافیک دوم به معنای قدرت دو برابر نیست. در حقیقت بهتر است انتظار افزایش ۲۵ الی ۵۰ درصدی بازده کنونی گرافیک تان را داشته باشید. جالب است بدانید میزان افزایش با به کار گیری سه یا چهار گرافیک کمتر هم خواهد شد. به کار گیری چند گرافیک مشکلاتی همچون ناسازگاری و نا همخوانی نیز در پیش دارند و در کنار آن صدای بسیاری هم تولید خواهند کرد.

اما منظورمان را اشتباه متوجه نشوید، وقتی بحث مانیتور های سه گانه و رزولوشن ۴K باشد، به کار گیری چند گرافیک امری ضروری است. اما برای یک مانیتور ۱۹۲۰×۱۰۸۰، زیاده روی به حساب می آید. برای این کار خرید تنها یک کارت گرافیک سطح بالا کفایت می کند.

سازگاری: تکالیف خود را انجام دهید

هشدار آخر: شما با هیجان در کیس خود را باز میکنید و ناگهان متوجه می شوید گرافیک تان یک یا دو سانتی متر بلند تر از میزان گنجایش کیس شماست. قبل از پرداخت هزینه، فضای خالی کیس خود را بررسی کنید.

منبع تغذیه سیستم شما هم به همان اندازه اهمیت دارد. منبع تغذیه شما چند خروجی کانکتور شش-پین و هشت-پین داراست؟ چند وات است؟

با مراجعه به این اطلاعات، آن را نسبت به گرافیک تان بسنجید. در غیر این صورت یا یک گرافیک با مصرف برق کمتر خریداری کنید یا به فکر ارتقاع منبع تغذیه خود باشید.

هنگامی که به دنبال یک منبع تغذیه بهتر هستید، همیشه به یاد داشته باشید که از برندی معتبر آن را انتخاب کنید. بسیار مهم است که پاور به همان اندازه که تبلیغ می کند، قدرت مند باشد. برند های کمتر شناخته شده معمولا بیشتر از میزان توان خروجی شان بر روی جعبه محصول می نویسند. در مجموع، اگر منبع تغذیه از برند معتبری بود و به تعداد مورد نیاز کانکتور PCIe دارا بود، انتخاب مناسبی است. اگر هم قصد دارید در آینده سیستم خود را ارتقاع دهید به دنبال منبع تغذیه ای باشید که تعداد خروجی های PCIe آن دو برابر تعداد مورد نیاز کار گرافیک تان باشد.

سیستم تهویه: انتخاب با شما

کارت گرافیک های پر قدرت، برق زیادی مصرف می کنند که این موضوع باعث تولید گرمای زیادی می شود، در صورت نبود یک سیستم تهویه پردازنده گرافیک شما در آتش خود خواهد سوخت. به صورت عمده، شما دو نوع خنک کننده پیش رو دارید. خنک کننده های “Reference” که معمولا قیمت چندانی ندارند و صورت عمده هوای داغ را به پشت کیس انتقال می دهند که بسیار خوب است، زیرا دمای کامپیوتر شما بالا نمی رود. متاسفانه، این نوع خنک کننده ها صدای نسبتا زیادی تولید میکنند.

با صرف هزینه بیشتر، شما کارت گرافیک هایی را مشاهده می کنید که خود با خنک کننده های های پر قدرتی عرضه شده اند. هر شرکت خنک کننده مخصوص به خود را دارد. برای مثال لیست زیر خنک کننده های چند شرکت را مشخص میکند.

ASUS – DirectCU
EVGA – ACX
Gigbayte – Windforce
HIS – IceQ
MSI – Twin Frozr
Sapphire – Dual-X
XFX – Double-D

این نوع خنک کننده ها بسیار کم صدا تر هستند و برای سرد نگه داشتن پردازنده گرافیک شما عملکرد بهتری نسبت به خنک کننده های “Reference” از خود نشان می دهند. اما در مقابل این نوع خنک کننده های شخصی سازی شده گرما را مستقیما به کیس منتقل می کند و باقی ماجرا به خنک کننده های کیس شما مرتبط می شود که آیا می توانند دما را پایین نگاه دارند یا خیر.

اگر هنگام بازی کردن متوجه شدید که دمای پردازنده کامپیوتر شما بالا تر ۵۵ درجه سانتی گراد می رود، باید گرافیکی انتخاب کنید که هوای گرم را از پشت کیس خارج کند حتی اگر صدای بیشتری تولید کند. اگر که پردازنده کامپیوتر شما گرمای شدیدی را تحمل نمی کند خرید یک کارت گرافیک با خنک کننده شخصی سازی شده هم صدای کمتری تولید میکند هم برای عمر پردازنده گرافیکتان را افزایش می دهد. اگر هم که دما بسیار بالاست، خنک کننده های مایع هم برای کارت گرافیک، پردازنده و کیس در دسترس است اما ممکن است هزینه تمام شده را برایتان بالا ببرد. این بستگی به شما دارد اما بسیار مهم است که نوع خنک کننده را نیز هنگام خرید به خاطر داشته باشید.

بهترین کارت های گرافیک مخصوص بازی کردن در سال 2020

– کارت گرافیک انویدیا مدل GeForce RTX 2080 Ti
– کارت گرافیک AMD مدل Radeon RX 570 4GB
– کارت گرافیک انویدیا مدل GeForce RTX 2080 Super
– کارت گرافیک انویدیا مدل GeForce RTX 2070 Super
– کارت گرافیک AMD مدل Radeon RX 5700
– کارت گرافیک انویدیا مدل GeForce RTX 2060 Super
– کارت گرافیک AMD مدل Radeon RX 5700 XT
– کارت گرافیک انویدیا مدل GeForce GTX 1660 Super 6GB
– کارت گرافیک AMD مدل Radeon RX 590
– کارت گرافیک AMD مدل Radeon VII

به نظر شما کدام کارت گرافیک برای بازی مناسب‌تر است؟ لطفا تجربیات خود در زمینه خرید کارت گرافیک و استفاده از آن‌ها را با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.