آیفون XS اپل از تغییرات جالبی در نحوهی جایگذاری باتری آن در بدنه گوشی بهره میبرد، اما هنوز نمیتوان این واقعیت را انکار کرد که در انظار عمومی، گوشیهای آیفون در مقابل همتایان اندرویدیشان باتری ضعیفتری دارند؛ این در حالی است که اپل تراشههای اختصاصی خود را طراحی، سخت افزار و بخش نرمافزاری را خود طراحی میکند. پس مشکل عمر باتری آیفون در چیست؟
عمر باتری آیفون
قبل از اینکه در مورد این موضوع قضاوت کنید، باید اقرار کرد که دستگاههای اندرویدی باتریهایی با عمر بیشتری نسبت گوشیهای آیفون دارند. این را نه فقط از تجربهی تیم iDownloadBlog، بلکه از طفرهرفتن اپل از بیان عمر باتری گوشی های آیفون هم میتواند فهمید.
اگر گوشیهای آیفون از منظر عمر باتری بهتر از گوشیهای اندرویدی بودند، قطعاً اپل سرمایهای را برای تبلیغ این برتری خرج میکرد، اما این طور نیست. چرا؟
در سه کلمه: اندازه مهم است.
اندازه مهم است
سازندگان گوشیهای اندرویدی از ابتدا هم از نمایشگرهای بزرگتری نسبت به گوشیهای آیفون استفاده میکردند. قبلاً، اپل اندازه نمایشگرهای آیفون را تا حد ۴ اینچ نگه میداشت و این رویه حتی در زمانی که گوشیهای اندرویدی با نمایشگرهای ۶ اینچی هم به بازار میآمدند، ادامه داشت.
نمایشگر بزرگتر، بدنه بزرگتری میطلبد.
هرچه حجم دستگاه بیشتر باشد، فضای بیشتری برای قطعاتی مثل باتری فراهم است. بنابراین، میتوان اینگونه برداشت کرد که سازندگان گوشی??ای اندرویدی از ابتدا گوشیهای بزرگتری میساختند تا باتریهای بزرگتری در بدنهی آنها قرار دهند و با این واقعیت مقابله کنند که سیستمعامل اندروید مصرف باتری بالایی دارد.
اگرچه این واقعیت برای گذشته میباشد («میساختند») و امروزه گوشیهای اندرویدی بهتر از آیفون مصرف باتری را مدیریت میکنند و مانند iOS در گوشیهایی با سایز پلاس، دچار پراندن فریم نمیشوند.
ولی نرمافزار حتی از این هم مهمتر است…
اگر فکر میکنید این گفته غلط است، پس چرا هوآوی در صف خرید آیفون XS، دویست دستگاه پاوربانک ۱۰ هزار آمپری را به افراد حاضر در صف داده بود؟ هرطور که به قضیه نگاه کنید، عقیدهی غالب این است که گوشیهای آیفون باتری ضعیفتری دارند.
البته این طور نیست که گوشیهای آیفون بخاطر مصرف باتریشان مضحک خاصوعام باشند؛ اما رقیبان اپل بیشک از هر فرصتی برای بهرهبردن از این عقده استفاده میکنند. برای مثال میتوان به تبلیغ سال ۲۰۱۵ سامسونگ در خصوص آیفون ۵s -که در مقابل رقیبان ۶ اینچیاش، دستگاهی ۴ اینچی بود- اشاره کرد.
حرف آخر: گوشیهای اندرویدی در کل بخاطر اینکه بزرگتر هستند، باتریهای قدرتمندتری دارند و حاوی ویژگیهایی برای مدیریت مصرف باتری و مدیریت اپهای پرمصرف هستند، از حالتهای مختلف کممصرفی برای کاهش مصرف باتری استفاده میکنند و غیره عمر باتری بهتری نسبت به گوشیهای آیفون دارند.
گوشیهایی که بیشترین میزان عمر باتری را دارند
بعضی از گوشیهای اندرویدی عمر باتری واقعاً بالایی دارند.
برای مثال گوشی جدید ۵.۵ اینچی زنفون ۳ Zoom را در نظر بگیرید که اگرجه تقریباً اندازهاش با دستگاه آیفون شبیهش نزدیک است، از نظر Tom’s Guide بازرترین ویژگی آن، عمر باتری بالایش است.
در پایین میتوانید فهرست وبسایت Tom’s Guide از گوشیهای دارای بالاترین عمر باتری را ببینید (دقیقه:ساعت):
-
ZenFone 3 Zoom—۱۶:۴۶
-
Cat S41—۱۵:۱۹
-
Moto E4 Plus—۱۴:۴۸
-
Huawei Mate 10 Pro—۱۴:۳۹
-
LG X Power—۱۲:۵۸
-
BlackBerry KeyOne—۱۲:۴۷
-
Sony Xperia XA2 Ultra—۱۲:۴۶
-
Cat S60—۱۲:۴۲
-
Google Pixel 2 XL—۱۲:۰۹
-
ZTE Blade V8 Pro—۱۲:۰۸
-
ZTE Max XL—۱۱:۵۳
-
Moto G5S Plus—۱۱:۵۰
-
Sony Xperia XZ2—۱۱:۴۷
-
BlackBerry Motion—۱۱:۴۴
-
Moto G5 Plus—۱۱:۴۳
-
Moto X4 Android One—۱۱:۴۱
-
iPhone XS Max—۱۱:۳۰
-
Galaxy Note 9—۱۱:۲۶
-
Asus ZenFone Max Plus—۱۱:۲۵
-
iPhone 8 Plus—۱۱:۱۶
در آزمایشهای این وبسایت، آیفون XS توانسته وارد این فهرست بشود و با عمر باتری تقریباً ۱۱ ساعت و ۳۰ دقیقه توانست بالاترین عمر باتری را در میان گوشیهای آیفون به دست آورد.
این وبسایت برای آزمایش خود، عملکرد باتری را با قراردادن نمایشگر دستگاه به میزان ۱۵۰ نیت (واحد نور) و اطمینان حاصلکردن از اینکه آنتندهی هر دستگاه حداقل ۳ واحد است، آزمایش کرده است. این آزمایشها علمی نیستند، اما میتوانند نیمنگاهی از عمر باتری نسبی پرجمدارهای امروزی در اختیارمان بگذارند.
وضعیت عمر باتری آیفون
در همین حال، اپل آیفونها را برای عمر باتری مشخصی طراحی کرده است؛ همانطور که تقریباً همهی دستگاههای iPad، باتریشان ۱۰ ساعت دوام میآورد. طبیعتاً عمر باتری آیفون بسته به اندازه دستگاه متفاوت است، اما در هر حال پیشرفت عمدهای را نمیتواند مشاهده کرد.
جدا از اندازه و حجم دستگاههای اندرویدی، تمایل اپل برای نازکی و ضخامت کم آیفونها دلیل دیگری است که این گوشیها نسبت به رقیبان اندرویدیشان از نظر عمر باتری عقب میمانند. بیاننکردن میزان دقیق اندازه باتری گوشیها توسط اپل نیز به این موضوع کمکی نمیکند.
اگر تا الان نمیدانستید، از این به بعد باید بدانید که اپل عمر باتری آیفون را با عبارات نسبی بیان میکند.
طبق مشخصات رسمی گوشیهای آیفون XS و آیفون XS Max، گوشی XS «تا ۳۰ دقیقه بیشتر از آیفون X» دوام میآورد. به طور مشابه، آیفون ۸ «تقریباً به همان اندازهی آیفون ۷ دوام میآورد.» این جمله میتوانست مفید ظاهر شود اگر مشخصات آیفون ۷ بیان نمیکرد که این دستگاه «تا ۲ ساعت بیشتر از آیفون ۶s دوام میآورد.»
در خصوص آیفون XS Max، اپل از فضای اضافی استفاده کرده است تا باتری بزرگتری را در دستگاه جای دهد که تا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه بیشتر از آیفون X دوام میآورد.
طبق بازگشایی زودهنگام این آیفونها، آیفون XS از یک باتری تک سلولی L شکل ۲۶۵۹ میلی آمپری بهره میبرد که از باتری آیفون X که ۲۷۱۹ آمپر بود، کمتر است. آیفون XS Max دارای یک باتری دو سلولی ۳۱۷۹ میلی آمپری است که L شکل میباشد.
اگرچه عمر باتری آیفون XS تقریباً به اندازهی باتری گلکسی S9 میباشد، اما نمیتوان آن را با باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری نوت ۹ مقایسه کرد که در مقابل گلکسیهای پیشین و باتری ۳۳۰۰ میلی آمپری نوت ۸ پیشرفت بزرگی است.
وبسایت AppleInsider، وبسایت طرفداران اپل، در ماه آوریل گوشی گلکسی S9 Plus را با باتری تقریباً یک سوم بزرگترش با آیفون X مقایسه کرد. در آزمایشهای مربوط به عمر باتری گوشی موبایل سامسونگ با نتیجه «بدون شک برتر» نسبت به عمر باتری آیفون X ظاهر شد.
جمعبندی
در پایان، تعداد میلی آمپر باتری فقط عددی برای بازاریابی است.
مهمترین مسئله میزان استفاده روزانه شما از دستگاه و عملکرد مفیدی است که میتوانید از دستگاه بکشید قبل از آنکه نیاز باشد دوباره آن را شارژ کنید.
نظر شما در مورد عمر باتری آیفون چیست؟ سیستمعامل اندروید چه برتریهایی نسبت به iOS در زمینه باتری دارد؟ تجربه شخصی خود شما چیست؟